دیپ بایت

بایت اصطلاحا به نحوه قرارگیری دندانهای  دو فک بر روی یکدیگر گفته می شود. در ناهنجاری دیپ بایت بخش زیادی از دندان‌های قدامی فک پایین توسط دندان‌های قدامی فک بالا پوشانده می‌شوند (روی یکدیگر همپوشانی دارند) و دندان‌های قدامی فک پایین به بافت لثه  سمت کام در قوس فک بالا برخورد می‌کنند. عامل دیپ بایت می تواند مشکلات دندانی و یا مشکلات استخوانی فک باشد.بطور نرمال یک سوم از طول تاج دندانهای جلویی فک پایین بایستی توسط دندانهای جلویی فک بالا پوشیده شوند.اگر همپوشانی بیش از این باشد غیر نرمال تلقی می گردد.

دیپ بایت یکى ازمضرترین حالات برای دندان‌ها و سلامت مفاصل فک به شمار می‌رود.مشکلات بایت نتیجۀ ناهماهنگی و هم تراز نبودن دندان‌ها و فکین می‌باشند که اغلب ژنتیک فرد در آن دخیل است. سایر عوامل موثر در دیپ بایت شامل درمان‌های ضعیف یا ناموفق دندانپزشکی و از دست رفتن دندان‌ها، بویژه از دست رفتن دندان‌های عقبی، عدم تناسب فکین( بزرگتر بودن فک بالا و یا کوچکتر بودن فک پایین) باشد.

بر خلاف دیگر بیماری‌ها یا مشکلات دندانی که نشانۀ فوری درد را به همراه دارند، دیپ بایت بیماری خاموشی است که به آهستگی و به مرور زمان پیش می‌رود.در دیپ بایت ،تماس دائم لبه برنده دندان‌های  جلویی فک پایین با اطراف بافت لثه پشت دندان‌های فک بالا در نهایت می‌تواند باعث تحلیل لثه شود و به ریشه‌های دندان‌های فک بالا آسیب برساند. دیپ بایت  یکی از شایعترین مشکلات بایت در ارتودنسی است که در کودکان و بزرگسالان مشاهده می‌شود.

درمان این مشکلات از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است زیرا می‌تواند سایش شدید دندان‌ها را در پی داشته باشد.

شاید مشکلات بایت تنها یک معضل زیبایی به نظر برسند اما در واقع جدی‌تر از آن هستند؛ آسیب به دندان‌ها و لثه‌ها اختلال در رشد فک پایین، و اختلالات مفصل گیجگاهی فکی ( TMJ) از دیگر عوارض ناشی از دیپ بایت هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: کلیک راست در این سایت غیر فعال می باشد.